fbpx

JAKÉ OBLEČENÍ VYBRAT NA VENKOVNÍ RODINNÉ FOCENÍ

24. 6. 2024
Rodinné focení na louce, Praha, 2024

„Peťo, a co si máme vzít na sebe?“ Jo, to je hlavní otázka, na kterou se mě ptáte před rodinným focením. Jsem tu abych vám s tím helfnul. A abyste si rodinné focení užili na maximum.

Pohodlí je numero uno 📸

Nejdřív je potřeba říct, že vás rozhodně nchci hnát do obchoďáku. Ano, i tohle s pohodlím souvisí. Fakt se nechcete stresovat s běháním po obchodech a přemýšlením nad tím, jestli vás v tom, co jste si koupili, vyfotím nebo vám řeknu „Znovu a lépe.“ 😅 Žádný takový – takovej nejsem 😅. Vaše pohodlí je důležitý. Takže, když sáhnete po vašich oblíbených džínsech a triku se superhrdinou, klidně vás vyfotím. Důležitý je abyste se sami sobě líbili a cítili se pohodlně.

No, a kdybyste se rozhodli Supermanský triko nechat doma, mám pro vás pár tipů jak se na rodinné focení sladit.

Sladit outfit?

Sladit se? Za mě rozhodně ano! Není třeba byste všichni přišli ve stejným outfitu. Domluvte se se zbytkem rodiny a zkuste sladit styl a barvy tak aby k sobě ladily. Třeba zemité a pastelové barvy k sobě pěkně pasují a působí přirozeně. Vyhněte se jasným barvám, které můžou odvádět pozornost. Super jsou taky doplňky jako jsou klobouky, šály, šátky nebo náramky. Stačí jeden nebo dva a vaše fotky budou zase o level výš.

Divoké vzory a loga nechte radši doma

Loga a divoké vzory můžou na fotkách odvádět pozornost od toho, co je na nich nejdůležitejší. Ano, mám na mysli vás. Místo nějaký divočiny radši sáhněte po neutrálních barvách a jednoduchých vzorech.

Přizpůsobte váš outfit aktuálnímu počasí a prostředí

Rodinné focení se mnou probíhá venku, pokud se nedohodneme jinak. Pokud má být chladnější počasí, vemte si s sebou vrstvy, které můžete podle potřeby ubrat nebo přidat. Rád fotím fotky, které dávají smysl – nemá smysl fotit v letním outfitu, když je nasněžíno, že jo? Navíc chci, abyste z focení měli pozitivní zážitek a ne abyste na něj vzpomínali jako na focení, kde jste všichni nastydli.😅 Zkuste váš outfit sladit s atmoškou ročního období. Na podzim skvěle fungujou flanelky, v zimě třeba kulichy a palčáky.  Uvidíte, že fotky budou ještě o něco lepší! Nezapomeňte taky na vhodnou obuv. Tady zase platí pravidlo pohodlí. Pokud budeme fotit v lese, lodičky a žabky nebudou asi moc příjemné. Bílý tenisky na podzim radši nechte odpočívat v botníku. Jednak se snadno zašpiní a na fotkách to nebude vypadat dobře. Druhak jde bláto z bílých bot fakt špatně dolu.

Teď už znáte recept na skvělé rodinné fotky. Hlavní je aby to pro vás byla zábava a abyste se cítili v pohodě – no prostě abyste si to focení užili. Takže, sbalte svojí rodinu, oblíkněte se podle těhle tipů a jdem fotit

Vidíme se před objektivem!